Kriptovalute i bear market 2018 - BitLucky
Janeza Trdine 2, 51000 Rijeka
+385 95 910 3014

Kriptovalute i bear market 2018

Već više od 8 mjeseci nalazimo se u bear marketu i velikoj depresiji za većinu malih investitora. Svi se sjećamo manije iz prosinca 2017. godine te siječnja ove godine i nevjerojatnih visokih vrijednosti gotovo svih kriptovaluta. Tada ste vjerojatno i vi kupili neku od kriptovaluta te sad s grčem u želucu gledate u svoj portfolio, baš kao i 90% ljudi. Kada je ludnica s kriptovalutama prestala, a valute izgubila na vrijednosti više od 50 posto, mnogi su ostali bez velikog djela ušteđevine i s kreditima koje moraju vraćati, a ne mogu ih vratiti od prodaje kriptovaluta kako su planirali. Uvijek upozoravamo svoje klijente da ne ulažu ono što si ne mogu priuštiti, treba biti svjestan da je svako tržište rizično i da svako tržište ima svoje uspone i padove te da zarade nema preko noći.

Ipak, depresija i bear market jako su povoljni za trejdere i sasvim je nebitno da li cijena raste ili pada. Mi u Bitlucky mislimo kako smo dosad akumulirali puno više Ethera nego što bi ljudi to sami napravili i ovaj bear ciklus na tržištu kriptovaluta za nas i naše klijente je relativno povoljan ako uzmemo to da nam je cilj povećavati portfolio kroz Ether ili eventualno Bitcoin. Treba biti strpljiv i preživjeti ovaj period kako bi kasnije značajno ostvarili profit kroz kune ili eure.

Nakon kiše dolazi sunce. Ako niste pratili vijesti, donosimo vam nekoliko razloga zašto će se tržište kriptovaluta uskoro oporaviti. Ne možemo sa sigurnošću reći hoće li to biti do kraja ove godine, ali uvjereni smo u oporavak jer da nismo Bitlucky ne bi postojao.

  1. BAKKT – Bakkt je tvrtka poduprta od strane vlasnika New York Stock Exchange-a, a planira s radom krenuti u studenome. Bakkt će pritom “gurati”  Bitcoin i drugu kripto imovinu prema redovnom usvajanju u budućnosti te žele da ju institucije gledaju kao financijsku imovinu. Za svaki ugovor klijenti će dobiti prave bitcoine za razliku od Futuresa. Na svom Twitter profilu mjesec dana prije izlaska imaju gotovo 40 tisuća followera što pokazuje da zanimanje za ovo postoji. Bakkt bi trebao krenuti 05.11.2018. godine i nadamo se kako će se ova vijest osjetiti na grafovima.
  2. COINBASE – Coinbase je jedan od vodećih lidera u svijetu kriptovaluta i kripto burzi. Tvrtka masovno zapošljava kroz cijelu 2018. godinu te je povećala broj zaposlenika za 250 ljudi, a širi se globalno. Isto tako, Coinbase je napravio infrastrukturu za institucijske investitore još u Srpnju te vjerujemo kako i oni očekuju porast tržišta.
  3. BITMAIN i mining oprema – Bitmain je daleko najveća kompanija koja proizvodi ASIC minere za rudarenje kriptovaluta. Zadnji ASIC mineri i čipovi koji su službeno u prodaji već su zastarjeli te kruže priče u kuloarima kako Bitmain zadnjih nekoliko mjeseci rudari s novim drastično jačim i tehnološki boljim uređajima. Također, već je nekoliko manjih kompanija izbacilo u prodaju jako skupe, ali i jako efikasne mining uređaje koji su 10 puta snažniji nego oni iz 2017. godine. Mišljenja smo kako Bitmain čeka pravi trenutak da svoje nove proizvode izbaci na tržište, a taj trenutak je blizu obzirom da rade vlastiti IPO i žele izaći na dioničku burzu u Hong Kongu. Pravih prihoda u zadnje vrijeme nemaju te bi im svakako izlazak novih proizvoda dobro došao za uljepšavanje financija, pogotovo prije izlaska na burzu.
  4. Bull & bear ciklusi – Možda manje bitno nekima ili to već znate, ali važno je opet napomenuti kako niti jedno tržište ne može konstantno ostati u bear ili bull ciklusu. Tržište kriptovaluta je brže od tradicionalnih tržišta za 10 puta i svakako je na vidiku oporavak jer nikada neće ostati samo bear ili samo bull. Najvažnije je imati strpljenja i bez panike proći kroz svako bear razdoblje te minimalno probati imati gubitaka. Kod tržišta kriptovaluta i nama kao trejderima najvažnije je akumulirati što više kriptovaluta kako bi kod slijedećeg rasta više i zaradili.

 

To bi bio naš kratki osvrt na cijelo tržište. Kriptovalute će sigurno imati novi bull ciklus i nije pitanje hoće li već kada. Ne možemo sa sigurnošću tvrditi točan period, ima nekoliko scenarija o kojima ćemo možda uskoro i pisati. Spremni smo za sve scenarije te nam nije problem ako cijene rastu ili padaju dok akumuliramo portfolio. S milijardama novca koji stoji sa strane i čeka nekakve regulacije i slično, kriptovalute će nastaviti svoj put, a uz pomoć blockchain tehnologije koja je u pozadini svega, samo nebo je granica.