Marko je kapitulirao - BitLucky
Janeza Trdine 2, 51000 Rijeka
+385 95 910 3014

Marko je kapitulirao

Prije točno 9 dana napisali smo članak Put u središte zemlje koji svakako pročitajte ako niste. U članku smo ponovno besplatno dali nekoliko savjeta, ali i prognozirali cijenu Bitcoina od 3550$ u skorije vrijeme. Trebalo je samo 5 dana da se naše “proročanstvo” obistini i nadam se da smo nekome pomogli i da ste znali iskoristiti jedinstvenu priliku na temelju naše analize.

Bitcoin target: 3550$ √

Sjećate se Marka iz istog tog članka? Marko je trebao novac za popravak automobila no uspio se snaći jer je baš taj dan dobio na kladionici. Ipak, 5 dana kasnije Marko u panici prodaje svoj bitcoin u preko 80% gubitka i kune se kako više nikada neće ulagati u kriptovalute jer se tržište neće oporaviti…
Upravo na Marku zarađuju veliki igrači koji trenutno akumuliraju (kupuju) bitcoin u velikim količinama. Zanimljiv je podatak kako je top500 bitcoin walleta u zadnjih mjesec dana prodalo samo 300, a kupilo preko 70 tisuća bitcoina što dovoljno govori o tome kako dišu velike ribe.

Google trends

Dobar indikator kako trenutno tržište diše su google trendovi. Bitcoin je konačno doživio rast i povratak na razinu potraživanja iz 3. mjeseca 2018. te rujna prošle godine što je jako pozitivno jer je očito pad cijene privukao određenu pažnju te nove investitore.

 

Analiza

Trenutno smo u ovoj sivoj zoni sa slike, teškoj za trejdanje i čekamo bilo kakvu potvrdu nastavka bullish trenda ili povratak u bearish trend (kratkoročno). Indikatori su obostrani, trenutno sve izgleda nekako 50-50, a naravno da postoji i određenih korelacija s ostalim tržištima što mnogi ne žele priznati. Ulazak u zelenu zonu i ostanak iznad cca. 4370$ bio bi short term bullish signal i tada je target 4500$ dok je ostanak ispod 4150$ bearish, a uz break ispod 4000$ nikako neće dobro izgledati.
Ukoliko bitcoin padne ispod 4000$, targeti su 3800$, 3550$ i 3150$ (uzeli smo okrugle brojke radi lakšeg snalaženja laika
).

Što se tiče ostalih “indikatora” iz svijeta kriptovaluta, volumen je u naglom porastu te se vidi taj “buying pressure” odnosno sve je više ljudi ili botova koji kupuju (ili longaju) bitcoin. Ovaj brzi oporavak nije iznenađujuća pojava jer dok su mediji pisali kako kriptovalute propadaju, a vi prodavali, veliki igrači su skupljali bitcoin za svoje džepove. Ako ste već u velikom minusu naš savjet je da nikako ne prodajete (ako niste trejder) i da uložite sada te si smanjite srednju vrijednost (ako ste u mogućnosti) te budete u nešto boljoj poziciji. Isto tako ako mislite da sami ne možete ili ste shvatili da ovo tržište nije za vas, potražite pomoć stručnjaka.

Od ostalih bitnih vijesti, Nasdaq je najavio da će krenuti sa Bitcoin Futures-ima u prvom kvartalu 2019. godine kada bi trebao krenuti i Bakkt, a možda se iznenadimo pa SEC odobri i prvi bitcoin ETF. Unatoč svemu možemo sa sigurnošću reći kako će se tržište oporaviti jer nijedno tržište nije u konstantnom padu (bear marketu) kao što ne može konstantno rasti i pravo vrijeme za investiranje je baš sada, a ne kad RTL napravi prilog o kriptovalutama. 🙂

Ether

Mnogi su pitali što će biti s Etherom. Za kraj evo jedne lijepe slike gdje se jasno vidi ukoliko Ether probije support od 95$, mnogi će se naći u velikim problemima. Naime, s obzirom na nagli skok Ethera u povijesti, nisu testirani određeni leveli te je support jako slab. Nismo vidoviti da točno možemo prognozirati, ali pad ispod 95$ značio bi veliku mogućnost brzog pada i do 40$ te svakako na to pripazite!

 

Hvala,

Uprava