Put u središte zemlje - BitLucky
Janeza Trdine 2, 51000 Rijeka
+385 95 910 3014

Put u središte zemlje

 

Dobro jutro dame i gospodo, zima je pokucala na vrata, temperatura zraka je 4°C, snijeg je pao u gorju, a cijena Bitcoina iznosi oko 4400,00$ ili cca. 27500,00 kuna čemu smo zadnji put svjedočili pred nešto više od godinu dana, u 10. mjesecu one famozne 2017. godine.

Ispričat ću vam priču. Svaka sličnost sa stvarnim osobama je namjerna.

Zovem se Marko, a moji prijatelji me 2 godine nagovaraju da uložim u bitcoin. Oni su to kupili 2016., a ja u to ništa ne vjerujem. Što je to uopće? Imam nešto malo ušteđevine no to čuvam za crne dane, ne smatram da mogu to investirati jer će mi sigurno zatrebati u nekom trenutku. Bio je kišni dan poslijepodne, odlučio sam otići do obližnjeg kafića popiti pivu s momcima, sigurno je netko već tamo. U kafiću sjedili su Ivan i Pero sa ogromnim osmijehom na licu gledajući u svoje mobitele. “Bitcoin je skočio na 13000$!!” bile su njihove prve riječi kad sam sjeo pored njih. “Jesmo ti rekli, jesmo ti rekli!” urlali su dok sam ih ja zbunjeno gledao. Cijeli naš razgovor otegnuo se do večeri, a priča se vodila isključivo o kriptovalutama. Kako je vrijeme odmicalo bitcoin je dosegao najprije 14 tisuća, zatim 15 tisuća, a istu večer čini mi se završio i na 16000$. Ne mogu reći da mi srce nije zaigralo, oči su se caklile, a nisam mogao razmišljati o ničemu osim o tome. Nazvao sam Ivana istu večer i objasnio mi je sve kako kupiti 0.2 bitcoina (tada oko 3000$, to je sve što sam imao) što mi uopće nije bilo jasno, zar bitcoin nije cijeli???? No dobro, imao sam to na mobitelu pa sam mogao pratiti i to sam otprilike gledao svakih sat vremena. Nakon par dana, vrijednost te moje aplikacije bila je na skoro 5000$ i ja sam bio presretan, konačno mogu kupiti neke stvari koje mi trebaju. Naravno, bitcoin je taknuo 19000$ a ja i frendovi smo to proslavili onako pošteno. Već do Božića moj portfelj bio je u minusu, ali Ivan i Pero su govorili “Ne brini se ništa, ide to na 40000$ kroz mjesec-dva” i naravno da sam im vjerovao, ja nemam pojma o tome. Prolazili su mjeseci u kojima sam se preznojavao, Bitcoin je pao na 10000$ pa na 8000$, 7000$… a ja ga naravno još uvijek imam. Samo HODL mislio sam si. Danas je utorak, otišlo mi je kvačilo na autu za koje nemam novaca. Danas moj bitcoin vrijedi 800$ i danas ga moram prodati u debelom minusu. Sve ove mjesece uspio sam se krpati na razno razne načine međutim izlaza više nemam. To su sve prevare, nikada više neću investirati u kriptovalute. Zvuči poznato? Nemojte biti kao Marko.


Ciklus tržišta


Marko je u svoju “investiciju” ušao u fazi manije odnosno ljudske pohlepe s novcem koji si ne može priuštiti potrošiti ili izgubiti, s novcem koji mu je neophodan za život. Takvih primjera ima jako puno. Mi nismo ovdje kako bi vam držali moralne lekcije ili vas kritizirali, ovaj članak nastao je zbog buđenja svijesti i obrazovanja malog čovjeka. Spremite si ovu sliku, ovako funkcionira bilo koji market od dionica, zlata, kriptovaluta, nekretnina i vi ste ti koji morate prepoznati kada je pravo vrijeme za investiciju.

Strah i panika, a zatim i kapitulacija je nešto što apsolutno neizbježno da bi se završio ciklus tržišta. Marko iz priče iznad je već kapitulirao. Strah i panika vladaju na apsolutno svim društvenim mrežama, a dodatno ulje na vatru daju mediji koji trenutno navode slijepi narod da sve svoje kriptovalute prodaju jer je to prevara, bolji je keš (i sjekira), bolje uložite u mirovinske fondove kažu. Tko nije prodao do sada, ne smije prodati ni sad. Sad je vrijeme kada veliki igrači zarađuju jer skupljaju novac onih najtvrđih hodlera koji još nisu prodali. Međutim, vi ste ti koji će sada najviše izgubiti od svih, a puniti ćete džepove onih koji u džepu već imaju. Na redu je faza kapitulacije kako bi se cijelo tržište vratilo tamo gdje je počelo, s nekom svrhom i u ovom slučaju s blockchainom koji će nadamo se nešto i promijeniti. Koliko će još trajati ovaj ciklus pitanje je na koje nemamo odgovora međutim kapitulaciju će biti lako prepoznati.

Put u središte zemlje

Mi ćemo pokušati odigrati pametnije. Target koji je sada realan je 3550$, ali to nije investicijski savjet niti od vas očekujemo da nas slušate, to je naše mišljenje i analiza koju smo pripremili. Kako ćemo odigrati naše trejdove je nešto sasvim drugo i zato smo ovdje da trgujemo umjesto Vas. Trenutno stanje je jako povoljno za trejdere zbog velike volatilnosti koja je u tijeku. Ovo je nevjerojatno čudesno za skupljanje novih bitcoina u portfelj i nevjerojatno je kako ljudi propuštaju prilike. Nama nije bitno hoće li cijena ići gore ili dole, bitno je samo da se konstatno pomiče i da je volatilnost visoka. U range-u smo gdje bi ovo mogao biti trade of the year.

Dragi naši klijenti, sve je pod kontrolom iako možda tako ne izgleda, ali ovo je razdoblje za trejdere i nove investicije. Ako mislite investirati keš, sada je vrijeme za POLAKO ulaziti u tržište i vrijeme za dokupiti svaki pad od 100-200$ dok ne taknemo dno.

Nadamo se da ćete iz ovog članka izvući neku pouku i ubuduće pripaziti u kojem trenutku ulažete svoj novac i da li vam je on potreban!

 

Uprava

 

Comments (1)

Poštovani,
Kako ovdje čitam članak vidim da se mužete u kriptovalute.Baime ja bih trebao pomoć,kupi sam BitCoin u vrijednosti 250 € i to stoji već 3 mjeseca jer ja neznam šta sa time u kako dalje.
Dali mi možete pomoći i uputiti me šta i kako dalje.
Hvala
Dragutin

Comments are closed.