Tether ponedjeljak - istine i laži - BitLucky
Janeza Trdine 2, 51000 Rijeka
+385 95 910 3014

Tether ponedjeljak – istine i laži

Svima je vjerojatno bilo ugodno probuditi se uz Bitcoin cijenu od 7500$, međutim to baš i nije točno. Cijena 1 BTC-a manipulirana je s USDT stable coin-om odnosno Tether-om koji je izgubio svoju stabilnost te drastično pao ispod 1 dolara, čak do 85 centi! Sukladno s time, cijena 1 BTC-a kroz Tether se naravno povećala s obzirom da Tether više ne vrijedi 1 dolar nego manje, čista matematika.

Vjerujemo da mnogi ne znaju za manipulaciju tržišta s Tetherom u 2017. godini. Ukratko, stava smo kako je Tether “valuta” koja je “isprintana” bez pokrića dolara (nije dokazano, zasad) te je Tether bio “gorivo” s kojim su veliki igrači napumpali cijelo tržište. To je javna tajna, postoje mnogi članci o tome iako službeno to nitko zapravo ne može dokazati ili nitko ne želi to dokazati. Činjenica je kako takav “stable coin” koji je u više navrata bio jako nestabilan (vrijednost bi trebala biti 1 USDT = 1 USD) štetan za tržište. Još veći problem je što zapravo nitko ne zna da li postoji 1 USD za svaki Tether koji je isprintan.

Posljednjih nekoliko dana imali smo velike negativnosti i puno vijesti oko Tethera i Bitfinex burze koja je glavni pokretač i burza koja trguje s najvećim Tether volumenom. Okrenimo se istinama i lažima u vezi cijele situacije kako bi pojasnili situaciju, ali vas isto tako pozivamo na oprez prilikom trgovanja.

ISTINE:
– Bitfinex je zatvorio fiat deposite jer prebacuju bankovni račun na HSBC banku
– Bitfinex nije onemogućio fiat withdrawalse te je moguće isplatiti USD, EUR, GBP i JPY
– Cijena Bitcoina raste na svim burzama koje imaju Tether zbog pada vrijednosti Tethera
– OKEX naglo ubacuje 4 stable coina (Pax, GeminiUSD, USDcoin, TrueUsd)
– Binance je bez velikih najava ubacio Pax kao novi stable coin

LAŽI:
– Bitfinex je zatvorio fiat deposite jer se dešava Mt.Gox scenarij i burza se gasi
– Bitfinex je kompletno zatvorio fiat deposite i withdrawalse
– Cijena Bitcoina raste jer kreće bull run
– Binance je najavio da će maknuti Tether parove (lažna vijest na Twitteru)

 

ENIGMA:
– Tether nikada nije imao pravi i službeni audit (reviziju) te zapravo nitko nije siguran da li je 1 USDT podržan sa 1 dolarom (USD) kao što bi trebao biti i kao što se tvrdi

Činjenica je da se nešto iza zatvorenih vrata kuha te da je Tether jako nestabilan. Zanimljivo je kako su se Binance i Okex odlučili bez većih najava u ovo vrijeme ubaciti druge stable coine što znači da sami nisu sigurni u Tether. Naš savjet je da pripazite ako ste trenutno u Tetheru, mnogi vjeruju u potpuni krah te valute dok su drugi i dalje ružičastih naočala.